Pembayaran BR1M 2016 peringkat ketiga diawalkan

Sempena sambutan Aidilfitri, Kerajaan bersetuju pembayaran peringkat ketiga Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2016 diawalkan mulai 15 Jun ini.

Pembayaran BR1M 2016 peringkat ketiga diawalkan

Menteri Kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, berkata kerajaan berharap dengan pemberian BR1M ini sedikit sebanyak dapat membantu rakyat membeli barangan keperluan dan persiapan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri nanti.

Katanya, pembayaran BR1M peringkat ketiga ini akan dikreditkan terus ke akaun penerima dan bagi mereka yang tiada nombor akaun, surat kelulusan akan diposkan terus ke alamat penerima dan seterusnya boleh ditunaikan di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) yang berhampiran.

"Melalui pengumuman Bajet 2016, kerajaan memutuskan pemberian BR1M pada tahun ini diagihkan kepada empat peringkat yang mana bayaran peringkat pertama dan kedua telahpun diagihkan pada 28 Januari dan 28 April lalu," katanya dalam satu kenyataan semalam. Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi talian bebas tol 1800882716 serta emel kepada br1m@treasury.gov.my.